What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 24 oktober 2014

CABINE OF THE DEAD (2010) Frankrike, 10 minuter. Regi: Vincent Templement.Cabine?

Märklig knarkare som vill vår vän illa.

Patrick (Richard Keep) jagas sent en kväll av märkliga blodiga människor och tar sin tillflykt till en telefonkiosk. Samtidigt som allt fler stönande blodiga människor samlas runt telefonkiosken måste han lista ut vilka telefonsamtal hans ka använda sina växelpengar till.

Pundish-poliare är inte mycket till hjälp.

Ja, ni anar säkert att det handlar om en komedi och den är inte heller speciellt rolig eller smart. Det är dock en ganska snygg liten kortfilm där kameraarbetet och kjussättningen känns genomtänkt och väl utförd.

Det börjar bli jobbigt mycket folk.

Nu kan vi inte franska här på Udda Film men har "Cabine" något med telefonkiosk att göra i baguetternas land? För annars finns det inte mycket logik i titeln. Intressant också att snart ingen kommer att begripa premissen för filmen då konceptet att kliva in i en hytt och stoppa slantar i en telefonautomat känns ganska förlegat. Tur att vi har filmer så dessa reliker får leva vidare.

BETYG: 3/7 Man glömmer bort denna kortfilm i samma stund den slutar men det var i alla fall ett gott hantverk.

Mamsen har koll på läget...eller?

Bylingen är lika effektiv som alltid.

Le Teaser.

Hela filmen. Dock otextad.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar