What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 22 juli 2012

WEREWOLF IN A WOMEN'S PRISON (2006) USA, 85 minuter. Regi: Jeff Leroy.Buttericksmonster in a kalkonfilm...

Fängelsedirektören och hans sexiga högra hand välkomnar Sarah till anstalten.

Sarah (Victoria de Mare) campar med sin pojkvän i den mexikanska djungeln när plötsligt en varulv går till attack och dödar pojkvännen. Sarah skadas lindrigt och tuppar av men när hon vaknar befinner hon sig fjättrad i ett korrupt kvinnofängelse för mentalsjuka anklagad för mordet på pojkvännen. Naturligtvis tror ingen på hennes historia om en varulv men fullmånen närmar sig och Sarah visar redan prov på mystiska krafter...

 Man får bjuda på bäret om man vill ha cigg.

Ja jösses... Tydligen frodas Herschell Gordon Lewis (som alldeles nyligen var på tapeten här på Udda Film http://uddafilm.blogspot.se/2012/07/herschell-gordon-lewis-godfather-of.html) anda när det gäller ultra-cheesiga superlågbudgetfilmer. Den här rullen känns ännu billigare och mer kalkonartad än det mesta som Lewis lyckades mångla ut. Tonen sätts omedelbart i inledningsbilden med en konstruerad naturbild där två otroligt dåligt inklippta vattenfall flankerar ett litet berg. Sedan rullar det bara på med buttericksvarulv, färgat ljus (som endast Maria Bava och till viss del Dario Argento kommer undan med), kalkon-fx, usel CGI, skrattretande skådespeleri, amatörsoundtrack m m.

Ingen obligatorisk duschscen dock en hederlig catfight.

Leroy har tydligen en fäbless för varulvar och tyckte det var en bra idé att placera sådana i en annan favoritgenre, nämligen WIP-filmer. Den senare genren är ju utsökt med all den sleaze den bjuder på och detta har Leroy tagit hyfsat vara på. Visst har vi en sadistisk och lesbisk (okej då: bisexuell) fångvaktarchef, lättklädda fångar som leverar sexuella tjänster för ett paket cigg eller bara för att det är skönt och förstås fångvakter som utnyttjar detta faktum. Tyvärr är den i särklass sleazigaste scenen totalstulen från italienska "Caged Women" från 1991. -SPOILER ALERT- Nämligen när Sarah och hennes cellkamrat Rachel (Eva Derrek) bestraffas genom att föras ut i öknen där de får sitta i den stekheta solen med en skål vatten bredvid sig utom räckhåll. För att överleva börjar de slicka svetten på varandras kroppar.

"Törstig...sååå törstig!"

Märkligt nog blir det inte en total nakenfest, trots att stortuttsmodellen Yurizan Beltrán tar ett brejk från sexindustrin för att göra "skräck". Behöver det poängteras att hennes skådespel är undermåligt? Hon medverkar dock i en lebbscen men behåller de "reglementsenliga" minitrorosna på. Tydligen räknar man med att all gore ska uppväga bristen på full frontal nudity och visst är det mycket blod som flyter och kroppsdelar som flyger men jistanes vad dåligt gjort det är! Effektavdelningen tyckte tydligen det var en bra idé att använda mycket sådant där trassel man har när man mekar med bilar (sorry, redaktionen kan inget om motorer och vet följaktligen inte vad det heter) som substitut för söndertrasat kött. Jomenvisst... Nåja, den här soppan är ändå rätt underhållande i sin uselhet även om små vidriga element av "humor" även smugit sig in så visst - check it out.

BETYG: 3/7 Superkalkon där sleaze-elementen är den stora behållningen. Annars känns det mest som roliga timmen för vuxna.

Klatschig skylt!

Yurizan Beltrán "skådespelar".

Tag en del buttericks, ett par nypor anabola samt garnera med ett par lysdioder. Voila! En varulv i ett kvinnofängelse.

Yurizan har trasslat till det för sig. (Vilken muskel hon har på vänsterarmen..eller?)

Fångvaktardrottning i adekvat klädsel. Tyvärr blir det inte mer än så med sköna Jackeline Olivier.

Comic relief *spyr en skvätt i munnen*

Makalösa effekter!

Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar